משפט תעבורה
משפט תעבורה
פנייה לייעוץ אישי



    פגיעה נפשית בעקבות תאונת דרכים (מדריך משפטי)

    פגיעה נפשית עלולה להתפרץ לאחר תקופה מסוימת מקרות תאונת דרכים, לכן, חשוב מאוד לעקוב אחרי מצבך הנפשי וככל שאתה מרגיש במצוקה מסוימת – לפנות לעזרה.

    לעיתים, קשה לעמוד על הפגיעה הנפשית שאירעה עקב תאונת דרכים, פגיעות אלה עלולות לגרום לנפגע סבל רב, השלכות לתקופות ארוכות בחייו ולעיתים גם לצמיתות.

    בשל המורכבות שבפגיעות נפשיות לאחר תאונת דרכים, הדברים החשובים ביותר באשר לתביעה בגין פגיעה נפשית כתוצאה מתאונת דרכים מרוכזים במאמר הבא.

     

    תוכן עניינים

    מהי פגיעה נפשית לאחר תאונת דרכים?

    פגיעה נפשית היא פגיעה שלא נראית לעין אלא לנפש האדם ונגרמת כתוצאה מאירוע טראומתי, דבר המקשה להכיר בה וגורם לכך שתביעות רבות בנושא נדחות.

    בכך, נוצר מצב עגום בו אנשים רבים מתמודדים עם פגיעה נפשית לאחר תאונת דרכים לבדם ואף ממנים טיפולים פסיכולוגיים ורפואיים מכיסם האישי.

    התפתחות פגיעה נפשית לאחר תאונת דרכים יכולה להתרחש בכל גיל ותסמיניה יכולים להופיע ישר לאחר האירוע או לאחר תקופה מסוימת ואף הנפגע יכול לסבול מכך למשך תקופה מסוימת או לצמיתות. בגין פגיעה נפשים מגיעים פיצויים לנפגעי תאונות הדרכים.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מהם התסמינים של פגיעה נפשית לאחר תאונת דרכים?

      לא כל אדם שעבר תאונת דרכים מודע לכך שבמהלכה הוא נפגע נפשית ומשייך את תחושותיו הקשות לתקופה שתחלוף.

      לכן, חשוב לשים לב לסימנים הבאים ולא להתעלם מתחושותיכם לאחר אירוע טראומתי כמו תאונת דרכים – כאבי ראש, חרדות, פוביות, פחד לחזור לנהוג שוב, דיכאון, מצבי רוח, חוסר עניין בפעילויות שהייתם רגילים לעשות, הימנעות ממקומות או אירועים אשר מזכירים את תאונת הדרכים, עייפות תמידית, חוסר עניין בפעילות חברתית, רגשות אשם עצמיים, קושי לזכור את פרטי התאונה, פגיעה בתפקוד יומיומי, פגיעה בפן התעסוקתי, סכיזופרניה, חשיבה אובדנית, תחושת עצבות מתמדת, בעיות שינה, בעיות אכילה, מתח, התפרצויות, בעיות ריכוז וחשיבה וכדומה.

      כמובן שלא מדובר ברשימה סגורה וכל תחושה העלולה להשפיע על מצבכם הנפשי צריכה לקבל מקום ולהיות מטופלת בזמן.

      הזכויות שעומדות עבור נפגעי פגיעה נפשית לאחר תאונת דרכים

      אדם שעבר תאונת דרכים וסובל מפגיעה נפשית לתקופה העולה על שלושה חודשים והוא הוכר כבעל הפרעה כרונית, זכאי לקבל זכויות שונות כמו קצבאות, עזרה בשיקום, שירותים מיוחדים וכדומה.

      כיצד ניתן לקבל קצבת נכות מהביטוח הלאומי בעבור פגיעה נפשית לאחר תאונת דרכים?

      יש לעבור הערכה רפואית אצל פסיכולוג, עובד סוציאלי או פסיכיאטר, שיקבע כי  מדובר בבעיה נפשית, לאחר ההכרה הראשונית, תהיה באפשרות הנפגע להגיש תביעה לקצבת נכות מביטוח לאומי.

      הליך זה עלול להיות ממושך ומורכב ולכן מומלץ להסתייע בעורך דין לתאונות דרכים.

      בכדי לקבל זכויות מביטוח לאומי בגין פגיעה נפשית, יש להגיש תביעה לקצבת נכות כללית ולצרף את כל המסמכים הרלוונטיים לפגיעה והמעידים על מצבכם הנפשי.

      לאחר הגשת התביעה ובחינתה על ידי ביטוח לאומי, תזומנו לוועדה רפואית לנכות כללית, לצורך קביעת אחוזי הנכות הרפואית.

      איך מתנהל הדיון מול הוועדה הרפואית?

      לאחר הגשת התביעה התובע יזומן לדיון מול הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי המורכבת ממזכיר ורופא מומחה בפסיכיאטריה.

      הוועדה תעיין בתביעה ובמסמכיה ותשאל את התובע שאלות באשר להתמודדותו היומיומית, באפשרות התובע להגיע לדיון בוועדה הרפואית עם עורך דין.

      לאחר הדיון בוועדה, הוועדה הרפואית תקבע אחוזי נכות רפואית לתובע ובמידה והוא סובל גם מאובדן כושר עבודה, תהיה באפשרותו להגיש בקשה לקביעת אובדן כושר עבודה.

      דרגת אי כושר העבודה תיקבע לפי מידת השפעת הפגיעה הנפשית על חייו של התובע, על כושרו לחזור לעבוד ולהשתכר כפי שהיה קודם לכן ועל יכולתו לעבוד במקום עבודה אחר בהתאם ליכולותיו האישיות.

      בסיכומו של דבר, פגיעה נפשית עלולה לשנות את החיים של הנפגע מקצה לקצה ונפגעים רבים, לא יודעים כיצד לפעול לאחר מכן ונאלצים להתמודד עם ההשלכות של התאונה לבדם בשל הקושי להוכיח תביעות בגין פגיעה נפשית.

      לכן, מומלץ להיעזר בעורך דין לתאונות דרכים שיפעל בצורה הנכונה והמהירה ביותר בכדי שתקבלו את מירב הפיצויים המגיעים לכם ובכדי שתוכלו להתמקד בטיפול הנפש ולנסות לחזור לשגרה מהר ככל הניתן.

      *אין באמור לעיל ובאתר Trafficlaw משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי. כל המסתמך על האמור באתר משפט תעבורה עושה זאת באחריותו המלאה ועל דעת עצמו בלבד!

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8041969 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף